Let op! Tot 20 mei: Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij BJJFightgear.nl
en ontvang 10% korting!
Groundforcegear.com blijft geldig!

Sporten voor Kids in Apeldoorn: CrossFit

Over CrossFit

CrossFit is een kracht- en conditieprogramma dat zijn grondslag kent in Amerika. Eind jaren ’90 is men hier al mee begonnen en het heeft zijn ontwikkeling mede te danken aan de resultaten en ervaringen van militairen, agenten en brandweermannen. De trainingen kenmerken zich door een hoge intensiteit en elke training is anders. Elke beweging/oefening is functioneel. Dit zijn bewegingen die in het dagelijks leven terug komen, bewegingen waar het lichaam voor is gemaakt en die dus veilig zijn. Er wordt getraind in de vrije ruimte met en zonder gewichten. De oefeningen zijn een combinatie van conditie (springen, rennen, touwtje springen, burpees et cetera), kracht (gewichtheffen, kettlebel oefeningen, push ups et cetera) en behendigheid (gymnastiek oefeningen, pull ups, muscle ups et cetera).

Elke training is anders. Een training wordt een WOD (Workout Of the Day) genoemd en bestaat meestal uit een oefening ‘For Time’ of ‘AMRAP’. ‘For Time’ wilt zeggen dat je een bepaalde WOD zo snel mogelijk moet afronden. Bijvoorbeeld 5 ronden: 400m hardlopen, 10 burpees, 20 box jumps en 30 sit ups. Voorgaande WOD kan ook als ‘AMRAP’ uitgevoerd. Dit betekent ‘As Many Reps As Possible’. Hierbij ga je binnen een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 10 minuten, zoveel mogelijk rondes maken. De score wordt meestal geregistreerd op een bord in de box. Naast voorgaande zijn er nog veel meer soorten WOD’s (bijvoorbeeld benchmarks, hero’s, team/ buddy, ladders et cetera).

CrossFit Kids

Voor kinderen biedt CrossFit Apeldoorn specifieke CrossFit Kids lessen aan die verzorgd worden door coaches gecertificeerd als CrossFit Kids Coach. Dit is een speciale Kids les in het CrossFit programma dat speciaal ontworpen is voor kinderen en de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Het laat kinderen meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren samen werken door teamwork en heel veel plezier hebben! De trainingen helpen de Kids onder andere met motorische vaardigheden, sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. CF Kids training vindt plaats op elke dinsdag en donderdag van 16:30 – 17:30 uur. Contributie voor Kids bedraagt EUR 25 of EUR 35 per maand voor respectievelijk 1 of 2 trainingen per week. Meedoen kan vanaf de leeftijd van 8 jaar en ouder.

CrossFit Apeldoorn

CrossFit Apeldoorn is als eerste in Apeldoorn gevestigd als CrossFit school en heeft in de afgelopen 6 jaar een goede naam opgebouwd in de community. Dagelijks trainen honderden atleten in de box aan het Kanaal Noord. Bij CrossFit Apeldoorn hebben ze een passie voor kwaliteitscoaching. Ze geloven ook dat iedereen het recht heeft om met de beste materialen te trainen of het nu gaat om gewichtheffen, pull ups of cardio. CrossFit Apeldoorn verbindt mensen die een zelfde manier van denken en leven hebben.

Meer info of contact met Sporteninapeldoorn.nl? Vul dan onderstaand formulier in. Onder de gegevens van CrossFit Apeldoorn kun je daarnaast meteen contact opnemen met CrossFit Apeldoorn voor meer info!

Admin
Author: Admin