Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij BJJFightgear.nl
en Groundforcegear.com
en ontvang 10% korting!

Krav Maga in Apeldoorn

Krav Maga betekent contact-gevecht en heeft zijn oorsprong in Israël. Doordat de Israëlisch zich moesten leren verdedigen hebben ze zich verschillende vormen van zelfverdediging aangeleerd. Begin 1900 werd er Kapap en Haganah getraind en later is dit omgevormd tot Krav Maga. In 1964 is Imi Lichtenfeld krav maga commercieel gaan maken door clubs op te richten en zijn instructeurs buiten Israël les te laten geven.

Meer info over Krav Maga trainen in Apeldoorn of jouw club ook aanmelden bij Sporten in Apeldoorn.

Momenteel zijn er in Nederland verschillende bonden actief met allemaal een eigen opvatting over Krav Maga en over lesgeven. De één is heel hard en andere vormen zijn meer gericht op conditionele training.

Belangrijk is als je ergens gaat trainen dat je voor jezelf goed kijkt of iets realistisch is. Klopt het wel wat er getraind wordt, werkt het wel of alleen in de trainingszaal. Wat verwacht je van een training, wil je techniek trainen, conditie of wil je ook mentale training. Wat gebeurd er met mijn lichaam als ik word aangevallen, hoe reageer ik onder stress?

Sportstudio All-Inn

Sportstudio All-Inn is onder leiding van Harold van der Rijst in 2005 begonnen bij Eyal Yanilov met Krav Maga. Dit was bij de Internationale Krav Maga Federatie IKMF (Eyal is daar nu weg en heeft Krav Maga Global, KMG opgericht). Nog dat zelfde jaar is Harold overgestapt naar Philippe Kaddouch Ecole Internationaal Krav Maga, EIKM, omdat Harold hem meer realistischer vond met het krav maga.

Doordat het IKMF, KMG en vooral EIKM krav maga vrij hard is merkte Harold in de lessen dat er vaak blessures waren en dat mensen afhaakten omdat het té hard was. Na wat omzwervingen bij verschillende instructeurs is Harold uiteindelijk terecht gekomen bij IKI krav maga Israeli  Krav International van Moshe Katz. Hij heeft een zeer effectief systeem ontwikkeld dat door iedereen uit te voeren is dus geen kids krav maga, vrouwen krav maga, security krav maga etc. het zelfde krav maga voor iedereen.

Eén keer per jaar komt Moshe Katz naar Nederland om les te geven en verder gaan wij 1 of 2 per jaar ergens anders in Europa bij hem trainen.

De trainingen bij Sportstudio All-Inn zijn op dinsdag van 19.00-20.30 uur. Contributie bedraagt EUR 27,50 per maand (inschrijfgeld: EUR 36,50, inclusief kleding).

Contact Combat

In Amersfoort is het hoofdkantoor van Contact Combat BV gevestigd. Een trainingsruimte van 450 m2 waar alle dagen van de week een breed en gevarieerd lesaanbod wordt verzorgd.

In Apeldoorn kun je bij Contact Combat Krav Maga trainen aan de Buys Ballotlaan 78 en de Burglaan 44 op maandag en woensdag.

Comtact Combat is opgericht door en staat onder leiding van Alex Kuiper, Expert 3 Krav Maga Instructeur bij KMG, Krav Maga Global van Eyal Yanilov.

KMG is de grootste bond ter wereld. Alex Kuiper is Krav Maga instructeur sinds 2004 en met zijn Expert 3 graad behoort hij tot de wereldtop in zijn vakgebied. Het instructeurs team van Contact Combat bestaat uit een grote groep hoog gecertificeerde leraren, met uitgebreide ervaring op verschillende vakgebieden.

 

Selfdefense & Protection

Selfdefense & Protection is een, puur uit hobby geboren, onderneming die in 2008 door de broers Bart & Dries van der Velden is opgericht.

Ze vinden een goede onderlinge sfeer erg belangrijk. Trainen hard en verantwoordelijk, met discipline en passie. Het doel is ons weerbaar maken voor de werkelijkheid en agressie op straat.

Iedereen is bij Selfdefense & Protection gelijk en wordt met respect behandeld. Voor macho-, stoer- en ego-gedrag is bij Selfdefense & Protection geen plaats en deze worden ook niet getolereerd.

Selfdefense & Protection is aangesloten bij de International Krav Maga Federation (IKMF). De IKMF is in 1995 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël.

Elke dinsdag kan je bij Gymzaal Valkeniersdonk in Apeldoorn Krav Maga trainen. Junioren (11 t/m 16 jaar) trainen van 19:00 – 20:00 en 16+ traint van 20:00 – 21:00 uur. Tarieven hiervan bedragen respectievelijk EUR 26,50 en EUR 29,25 per maand. Het verplichte lidmaatschap van de IKMF bedraagt voor volwassenen (16+) EUR 25 per jaar.

Commando Krav Maga midden-Nederland

Iedere donderdag wordt er in de sportzaal achter de KSG School aan de Jonkheer Meester G.W. Molleruslaan 32 Krav Maga getraind.

Commando Krav Maga behoort volgens velen tot het meest realistische zelfverdedigingssysteem ter wereld. In deze Israelische krijgskunst leren beoefenaars hoe zij elke aanvaller kunnen verslaan, ook als die gewapend is met bijvoorbeeld een mes, pistool, fles of honkbalknuppel. Daarnaast leren zij hoe ze een tegenstander direct onder controle krijgen of hoe hem te verzwakken, ongeacht zijn grootte, trainingsachtergrond of mate van ervaring. De zelfverdedigingstechnieken van CKM zijn er op gericht om je leven te redden in gevechtssituaties. Veel mensen zien snel resultaat van de training dankzij de gemakkelijk te leren bewegingen die gebaseerd zijn op realistische situaties. Naast de lichamelijke en technische training is er ook veel aandacht voor innerlijke mentale kracht, om vol vertrouwen te handelen in levensbedreigende situaties.

CKM is een compleet systeem met alle aspecten van vuistgevechten en wapentraining. De effecten van de technieken zijn bewezen en vele elitekorpsen en SWAT-teams over de hele wereld maken er gebruik van.

In de jaren zeventig wordt Moni Aizik, destijds seniorlid van een van de meest elitaire commandokorpsen in Israël, benaderd met het verzoek het close quarter combat te verbeteren. Hij ontwikkelt een zelfverdedigingssysteem dat verschillende stijlen samenvoegt. Dit systeem is in de afgelopen veertig jaar geëvolueerd tot wat nu in de hele wereld bekend staat als Combat Survival Commando Krav Maga. Tot voor kort was deze vechtkunst uitsluitend toegankelijk voor speciale militaire eenheden, maar inmiddels kunnen ook particulieren in Amerika en Europa de belangrijkste onderdelen leren. CKM bestaat uit meest geschikte trainingsonderdelen van de Israëlische speciale diensten, met daaraan toegevoegd de meest praktische elementen uit bijvoorbeeld Ultimate Fighting, en zijn gemixt met martial arts en mentale training. Het CKM programma verenigt disciplines als Hisardut, Krav Maga (het officiële systeem van de Israëlische strijdkrachten), Lotar, Kapap, Jiu Jitsu (Braziliaans and Japans), Muay Thai, Judo en mixed martial arts. CKM technieken zijn simpel, maar bijzonder effectief. CKM is de meest ultieme reality based martial art en bevat alle mogelijkheden om iedereen te leren overleven in elke situatie op straat.

Het basisprincipe van CKM is dat het makkelijk toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Maar wie wil winnen, moet ook denken als een winnaar. Daarom is naast lichamelijke training ook aandacht voor het vergroten van innerlijke kracht. In de lessen komt dat aan bod met oefeningen die bijdragen aan een positieve uitstraling, wordt de instelling om nooit op te geven getraind en verleggen deelnemers telkens hun lichamelijke grenzen.

De kosten voor het lidmaatschap:
– Voor 1x per week trainen =  € 30,- euro per maand
– Voor 2x per week trainen = € 40,- euro per maand
– Voor onbeperkt trainen    = € 50.- euro per maand

Voor meer info, stuur een bericht:

Admin
Author: Admin