Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij Groundforcegear.com
en ontvang 10% korting!
Met deze code scoor je ook
een fikse korting bij Submeta.io!!

Zwemles in de omgeving Apeldoorn gaat door in Coronatijd

Gelukkig kunnen de zwemlessen voor de diploma’s A, B en C (ABC zwemmen) ook met de huidige corona maatregelen nog gewoon plaatsvinden. In de omgeving van Apeldoorn is er best wat keuze, derhalve heeft Sporteninapeldoorn.nl één en ander op een rijtje voor je gezet. In dit artikel geven we eerst echter wat algemene informatie over ABC zwemmen.

Met de huidige corona maatregelen kan ABC zwemmen gelukkig nog plaatsvinden tot 17:00 uur.

ABC Zwemmen

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen en dat hiermee de zwemveiligheid gewaarborgd wordt. Zwemveiligheid houdt in dat een kind zich ‘in en om het water kan overleven en op een veilige manier kan bewegen en recreëren in de Nederlandse watercultuur’. Zwemveiligheid wordt bepaald door vaardigheden in het water, door wat je aan het doen bent en door de omstandigheden. Naast de vaardigheden van je kind, zijn derhalve dus ook de omgeving als ook het soort activiteit van belang om veilig te kunnen zwemmen. Met veel stroming in de zee of in een gesloten bad zonder glijbaan zwemmen vergen andere vaardigheden. Altijd goed om je hiervan als ouder bewust van te zijn. Vaardigheden bestaan naast zwemvaardigheden ook uit zaken zoals: fysieke en mentale gesteldheid, vertrouwen, bewustheid bij mogelijke veranderingen in omstandigheden/ gevaren.

Uitleg verschillende niveaus ABC Zwemmen
https://www.nrz-nl.nl/zwemveiligheid/

De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Deze niveaus sluiten aan op de Nederlandse infrastructuur van zwemwater waar volwassenen en kinderen zwemmen:

  • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
  • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Het Nationaal Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid is een waardedocument. Helaas rouleren er ook kopieën of nagemaakte exemplaren. Wil je zeker weten dat je een Nationaal Zwemdiploma A, B of C van de Nationale Raad Zwemveiligheid hebt? Check dan of het diploma voorzien is van de echtheidskenmerken.

Als je een zwemlesaanbieder uitkiest is het belangrijk om te kijken of een Licentiehouder is van de Nationale Zwemdiploma’s. Een actueel overzicht kan je raadplegen op de website van de NRZ. Meer informatie hierover op Sportinapeldoorn.nl volgt snel!

Vul voor meer info of reacties onderstaand formulier in.

Admin
Author: Admin