Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij BJJFightgear.nl
en Groundforcegear.com
en ontvang 10% korting!

BJJ

Braziliaans Jiu Jitsu is een martial art. Oorspronkelijk is het begonnen door een vorm van Judo dat zich meer heeft gespecialiseerd in het grondgevecht: Ne Waza. In Brazilië is deze vorm verder geëvolueerd tot het hedendaagse BJJ en dus sterk gericht op het grondgevecht.

Het doel is om de tegenstander vanuit staande positie naar de grond te werken om vervolgens een steeds dominantere positie te krijgen en de tegenstander te laten afkloppen. Het wordt ook wel ‘human chess’ genoemd, omdat het een strategische sport is waar continue moet worden nagedacht over de volgende handeling van de tegenstander. Een zwakker/ lichter persoon die geoefend is in BJJ zou een veel sterker of zwaarder persoon moeten kunnen verslaan die minder ervaring heeft in BJJ. Hierdoor is deze sport ook erg geschikt voor vrouwen en lichtere personen, die in staat willen zijn zich te verdedigen.

In wedstrijd verband kan gewonnen worden op submission of punten. Bij submission klopt de tegenstander af, vanwege een arm- of beenklem of verwurging. Punten worden verkregen door de take-down (een worp waardoor de tegenstander op de grond komt) of het verwerven van betere posities.

Meer info over BJJ?