Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij Groundforcegear.com
en ontvang 10% korting!
Met deze code scoor je ook
een fikse korting bij Submeta.io!!

De MMA Academy @Battle Events in Apeldoorn

Gisteravond (zaterdag 6 oktober 2018) vonden de Battle Events plaats in de WSV Hal nabij Omnisport in Apeldoorn. Sporteninapeldoorn.nl was er natuurlijk bij. Een geslaagde avond met maar liefst 25 partijen. Dit waren voornamelijk kickbokspartijen in de J-klasse (Jeugd), N-klasse en C-klasse. Op het main event werden daarnaast B-klasse en A-klasse kickbokspartijen en 2 MMA (pro) partijen vertoond.

De zaal was mooi aangekleed met voor iedereen mooi zicht op de ring. Presentatie werd natuurlijk verzorgd door Tom Wesselink en voorzien van de nodige hippe beats en lichteffecten. De sfeer was goed met een mooie opkomst. Voldoende staan- en zitplaatsen met VIP tafels rondom de ring.

Natuurlijk waren er veel sportscholen uit Apeldoorn vertegenwoordigd, waaronder: De MMA Academy, Bora Gym, YesFit en The Beast of The East. In dit artikel ga ik echter vooral even in op enkele hoofdgevechten van De MMA Academy. Meer artikelen over dit event volgen nog. Verzoekjes, samenvattingen en foto’s? Let me know!

De MMA Academy

Hieronder vind je een foto ‘back stage’ van een deel van Team ‘De MMA Academy’ met van links naar rechts Robin de Vries (docent grappling/ MMA), Hubert Geven (oprichter en docent MMA,, MMA Pro Colosseum en momenteel Cage Warrior fighter), “Dirty” Willem Struik (MMA Pro), Mustafa Kazmaz (Docent kickboksen kids en gevorderden/ wedstrijd, A-klasse vechter Colosseum) en Angelico (Docent BootCampBoxing).

In eerste instantie zou De MMA Academy uitkomen met 5 vechters, te weten: Naomi Overbosch (Jeugd Kickboksen), Leroy van den Brink (MMA amateur), Robin de Vries (MMA Pro), “Dirty” Willem Struik (MMA Pro) en de oprichter van De MMA Academy: Hubert Geven (MMA Pro). Helaas hadden de tegenstanders van Robin de Vries en Leroy van den Brink afgezegd. Naomi Overbosch verloor haar partij helaas nipt op punten.

Hubert Geven zou in eerste instantie vechten tegen Natik Tomajev, maar deze tegenstander werd gewijzigd naar Boedha Zaalman. Hubert Geven, oprichter van De MMA Academy in Apeldoorn, is MMA pro fighter en komt uit namens Colosseum uit Utrecht.

Dit was het hoofdgevecht van de avond en onder MMA regels zou gestreden worden voor maximaal drie keer 5 minuten. De twee tastten elkaar af gedurende de eerste ronde, maar Boedha komt na een rechtse stoot ten val. Hubert passeert eenvoudig de guard en zet vanaf side control een kimura aan. Winst by submission in 2 minuten by Hubert Geven (Colosseum – De MMA Academy).

De een-na-laatste partij was eveneens een MMA pro partij. Heavyweight “Dirty” Willem Struik tegen Aleksander Aleksic uit Servië. Deze partij wordt na 15 seconden echter beslist door een TKO in het voordeel van Willem. Willem brengt de Serviër namelijk met een stoot ten val en trakteert Aleksander vervolgens met een flinke dosis ‘ground and pound’. In deze gewichtsklasse komen dit soort slagen hard aan en de ref grijpt derhalve adequaat in. De Serviër baalt natuurlijk enorm, maar aan het einde van deze wedstrijd wordt nog wel even de tijd genomen om Aleksander te bedanken! Sportmanship!

Meer info of contact met Sporteninapeldoorn.nl? Vul dan onderstaand formulier in. Onder de gegevens van De MMA Academy kun je daarnaast meteen contact opnemen met De MMA Academy voor meer info!

Admin
Author: Admin