Gebruik kortingscode SPORTENINAPELDOORN
bij het afrekenen bij Groundforcegear.com
en ontvang 10% korting!
Met deze code scoor je ook
een fikse korting bij Submeta.io!!

Jeugdronde van Gelderland – DK Oost Finale 2022

Op zondag 25 september 2022 vindt de Jeugdronde van Gelderland plaats. De Jeugdronde van Gelderland is een officiële KNWU koers waarin de landelijke top van jeugdrenners in de leeftijd van 7 tot 14 jaar aan de start komen van 9:30 uur tot 15:30 uur. Renners kunnen zich aanmelden via de wedstrijdkalender van de KNWU.

 

De Jeugdronde wordt jaarlijks georganiseerd door de wielrenvereniging uit Apeldoorn, A.R. & T.V. De Adelaar, en zal dit keer midden in het centrum van Apeldoorn gereden worden. In 2022 is de Jeugdronde van Gelderland als finale tevens onderdeel van het districtskampioenschap Oost en zal tijdens de Jeugdronde van Gelderland de districtskampioen per categorie worden uitgeroepen. De Jeugdronde van Gelderland heeft een jarenlange historie en heeft al vele wielertalenten naar voren gebracht. Nadat de Jeugdronde van Gelderland jarenlang onderdeel was van de damesprofwedstrijd staat de Jeugdronde van Gelderland vanaf 2018 als zelfstandige wedstrijd op de landelijke wieleragenda.

Dit jaar wordt de ronde voor het eerst sinds 2016 weer in de binnenstad van Apeldoorn georganiseerd. De Jeugdronde van Gelderland participeert hier in het grote evenement in de binnenstad van 23 t/m 25 september 2022. Dit wordt een enorm spektakel met als hoofdthema de ‘Wielersport’ aansluitend op de ploegenprestatie voor het WK Dames Volleybal 2022 op donderdag 22 september. Op vrijdag vinden de Nacht van Apeldoorn, wieleractiviteiten op het parcours door de binnenstad, DUSK055 (competitie fietskoeriers) en het Wielercafé (netwerkbijeenkomst) plaats. Op zondag is de binnenstad de bruisende start- en finishlocatie voor diverse wielerroutes, tochten en natuurlijk de Jeugdronde van Gelderland.

De Jeugdronde van Gelderland zal worden afgesloten met een Dikke Banden Race voor de jeugd. De Adelaar kan dit organiseren met dank aan Jumbo Visma Ready2Race. Deze Dikke Banden Race zijn wedstrijden voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets. Dus: geen racefiets! Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Meld je dan nu (samen met je vrienden, buurteam of sportteam) aan voor de dikke banden race! Je kunt je hier aanmelden. Kijk voor meer informatie hier.

Parkeren van deelnemers en bezoekers kan (betaald) in de binnenstad van Apeldoorn binnen de voorzieningen die aanwezig zijn (parkeergarages en parkeerplaatsen).

Word sponsor van de Jeugdronde van Gelderland

Doordat de Jeugdronde van Gelderland dit jaar midden in de binnenstad van Apeldoorn wordt georganiseerd in een weekend met allerlei bruisende (fiets)festiviteiten en evenementen geeft dit voor de sponsoren een enorme exposure. Naast hoofdsponsorschap, waarbij uw bedrijfsnaam de naamgever van het evenement wordt en er allerlei fysieke en online reclame-uitingen mogelijk zijn, bestaat er de mogelijkheid om uw bedrijf meerdere jaren te verbinden aan deze ronde. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor co- en subsponsors. Hierbij bestaan ook mogelijkheden om specifieke goederen of diensten te sponsoren (bijvoorbeeld prijzen, goodies, lunchpakketten vrijwilligers, reclame/vormgeving et cetera). Kijk voor meer informatie op de sponsorwebsite van de Jeugdronde van Gelderland 2022 en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van de Jeugdronde van Gelderland 2022 (rvg@adelaar.org).

Help mee als vrijwilliger in de Jeugdronde van Gelderland

Om de ronde mogelijk te maken hebben we veel vrijwilligers nodig voor allerlei zaken, zoals vooral verkeer, als ook aanmeldingen, verzetscontrole, voorbereidingen etc. De nadruk ligt natuurlijk op 25 september, maar ook de dagen ervoor i.v.m. voorbereidingen. Naast dat u een steentje bijdraagt voor het evenement is is het bovenal een leuk evenement om bij te zijn en op deze manier de Jeugdronde van dichtbij mee te maken. Interesse of vragen, mail dan naar rvg@adelaar.org.

Organisatie Jeugdronde van Gelderland 2022

AR & TV De Adelaar (De Apeldoornse Ren- en Toeristenvereniging De Adelaar) is een bloeiende wielrenvereniging uit Apeldoorn. De vereniging werd op 2 maart 1933 opgericht in het toenmalige Hotel Vloon aan de Stationsstraat en is met bijna 800 leden één van de grotere wielrenverenigingen in Nederland. AR & TV De Adelaar kent verschillende groepen variërend van off-road, weg- en het baanwielrennen.

De Adelaar was één van de weinige verenigingen in Nederland met een eigen wielerbaan, waarop veel grote namen uit de wielergeschiedenis wedstrijden hebben gereden. In 1999 moest de verouderde wielerbaan wijken voor woningbouw. Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar sinds 2008 ligt in Apeldoorn de mooiste wielerbaan van Nederland, als onderdeel van het Omnisport.

De Adelaar heeft in de afgelopen 85 jaar een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van de wielersport in Noord, Oost en Midden Nederland. Naast bekende Adelaars zoals Henk Lubberding, Leon van Bon en Kenny van Hummel hebben vele jeugdrenners zich kunnen ontwikkelen tot actieve sporter. Binnen de vereniging wordt veel geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Dit doen we op de baan met vele evenementen, maar ook op de weg.

Al tientallen jaren organiseren we de Jeugdronde van Gelderland en vele bekende en minder bekende jeugdrenners hebben hier mooie wedstrijden gereden. Na de start van de Giro in 2016 is dit een mooie gelegenheid om het jeugdwielrennen verder onder de aandacht te brengen in Apeldoorn en omgeving.

Kijk voor meer info, disciplines en contactpersonen van wielrenvereniging De Adelaar op de website van De Adelaar.

Apeldoornse Ren- en Toeristenvereniging De Adelaar
Adres
Postbus 1028
7301 BG Apeldoorn

Clubhuis:
Sportpark Orderbos 27
7313 HN Apeldoorn

Send Message

Admin
Author: Admin